02 Mayıs 2024 - Perşembe

Şu anda buradasınız: / KUDÜS DAİMA GÜNÜMÜZDE VE GÜNDEMİMİZDE OLMALIDIR
KUDÜS DAİMA GÜNÜMÜZDE VE GÜNDEMİMİZDE OLMALIDIR

KUDÜS DAİMA GÜNÜMÜZDE VE GÜNDEMİMİZDE OLMALIDIR EDİTÖR

Kudüs Müslümanlar için önemli bir şehirdir. Çünkü ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa Kudüs’tedir. Kudüs, dâvâmızdır. Kudüs, duâmızdır. Kudüs bizim kutsalımızdır. Rabbimiz şöyle buyurmaktadır:

“Kulunu, kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescid-i Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya yürütenin şanı pek yücedir." (İsra, 17/1)

Şunu unutmayalım ki, Mescid-i Aksa'nın çevresi başta Kudüs sonra diğer Filistin topraklarıdır.

Kudüs konusunda sürekli teyakkuz halinde olmalıyız.  İsrail gibi bir terör devleti, sürekli Kudüs’ü rahatsız etmektedir. 

Kudüs, İsrail zulmünden kurtulup özgürlüğüne kavuştuğunda, İslam coğrafyası da özgürlüğüne kavuşacaktır. Buna yürekten inanmak gerekiyor. Bunun için Müslümanlar olarak tek yürek ve tek bilek olarak zalimlerin karşısında Kudüs mazlumlarının yanında yer almalıyız.

Kudüs, İslâm ümmetinin onurudur. Bu onuru zalimlere teslim edemeyiz. İslâm düşmanlarına hiçbir kardeşimizi teslim edemeyiz. Kudüs’te yaşayan ve mücadele eden Müslümanlar, bizim kardeşlerimizdir.

Yahudilerin olumsuz algılarına asla kanmayız. Kudüs dâvâmız haklı ve meşrudur.  Kudüs’ü bütün boyutlarıyla Müslümanların çok iyi bilmesi gerekiyor. Kudüs tarihini, iyi bilmemiz gerekiyor. Mescid-i Aksa konusunda detaylı ve doğru bilgilere sahip olmamız gerekmektedir. Bunun içinde daima konunun uzmanlarını takip etmemiz gerekiyor.  İmkânı olanlar, Kudüs’ü ziyaret etmeli ve Mescid-i Aksa’mızı yerinde görmelidirler. 

Özgür bir Kudüs demek, özgür bir ümmet demektir.

Biz Vuslat Dergisi olarak, İslam ümmetinin bilinçlenmesi ve birlikteliğimizi sağlamak adına önemli dosya çalışmaları yapmaktayız. Bu ayda, “Kudüs Davamız” üzerinde durmayı uygun bulduk.

Ayrıca kurulduğu ilk günden bugüne, Kudüs hakkında çalışmalarını titizlikle sürdüren Mirasımız Derneği ile Kudüs konusunda ortaklaşa bir çalışma yapmış olduk.

Konunun uzmanı yazarlarımız, Kudüs ile ilgili önemli makaleler kaleme aldılar.  Yine dosya konumuzun dışındaki yazarlarımız da kendi alanlarında faydalı makaleleri sizin istifadenize sundular.

Bu sayımızda, Mirasımız Derneği’nin katkılarıyla siz okurlarımıza Kudüs krokisi hediye ediyoruz. 

Gelecek sayıda tekrar buluşmak ümidiyle, Allah’a emanet olunuz.

Selâm ve duâ ile…

 

Yazar:
logo
Bugünün ihyasından yarının inşaasına
Bize Ulaşın

0(216) 612 78 22

0(216) 611 04 64

vuslat@vuslatdergisi.com

Ihlamurkuyu Mah. Alemdağ Cad.
Adalet Sok. No:11 P.K 34772
Ümraniye / İstanbul